Motto:
"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"-Iisus Hristos


Dumnezeu este pretutindeni, cu toată puterea, mila şi ajutorul, pentru cei ce-L caută.

vineri, 4 decembrie 2015

CRACIUNUL SAU NASTEREA DOMNULUI ?

                  In traditia crestina,pe 25 decembrie,in fiecare an se sarbatoreste Nasterea Mantuitorului  Iisus Hristos.Aceasta mare sarbatoare, trebuie sa fie pentru noi crestinii,un prilej de post ,pace,liniste,rugaciune,milostenie si iertare. Un prilej de a ne curata de pacate,de a fi mai buni,de a ne apropia mai mult de Dumnezeu,asa cum ne-au invatat sfintii parinti , mosii si stramosii nostri si un prilej de a urma traditiile noastre populare si crestine.
             Din pacate,aceasta traditie,aceasta sarbatoare crestina,precum si cea a Invierii Mantuitorului, au fost transformate cu timpul de dusmanii credintei noastre ortodoxe,de inselatorii platiti cu bani grei de iudeomasonerie ,de marile corporatii,de mass media vanduta,intr-un mare talcioc,o mare afacere din care se scot profituri fabuloase.Ignoranta si naivitatea omului slabit in credinta este exploatata la maxim de profitorii care au transformat sarbatoarea crestina si imaginea Nasterii si Invierii Mantuitorului intr-una comerciala cu imaginea acelui mos gras si cu barba alba care aduce multe daruri,sau a unui iepure,inducand indirect omului setea de risipa,de a cumpara,de a lasa in marile lor afacerii salarii si economii. Imi apare acum in fata imaginea Mantuitorului la intrarea in Ierusalim,cand a distrus tarabele evreilor hrapareti care profitau de sarbatorile crestine pentru a face comert si a exploata si insela omul.
          Imaginea mallurilor sau a hypermarketurilor in perioada dinaintea sarbatorii Nasterii Domnului este una groteasca,oameni care alearga cu cosuri pline de alimente,bauturi,dulciuri in cantitati care sfideaza orice urma de ratiune,bunuri de care in majoritatea cazurilor nu au nevoie si care se regasesc ulterior la cosurile de gunoi. Ne cere oare asta Mantuitorul ? Ne cere oare Mantuitorul sa ne gandim doar la noi si la propria familie,sa ne ghiftuim cu mancare si bautura,fara sa facem milostenie? Sa umplem  urgenta spitalelor din cauza abuzurilor alimentare sau a consumului de alcool fara masura? Ne cere oare Mantuitorul sa ne destrabalam in pacat prin cluburi,cu alcool,droguri si sex si sa invocam raul?
             Din cauza ignorantei si a gandirii materialiste si necrestine suntem exploatati de o mana de escroci si profitori. Am mai spus-o si o spun din nou,gandirea libera si intelepciunea ii este data omului numai de Dumnezeu prin credinta.Dumnezeu a lasat omului darul cel mai de pret,viata cu bune si rele,cu impliniri si esecuri,cu sanatate si boala,cu prosperitate sau saracie si drept multumire omul trebuie sa dea si el mai departe din toate cele dobandite ,sa dea si el ajutor celor care au nevoie,sa dea un sfat bun,o vorba buna,sa dea din putinul sau din multul pe care Dumnezeu il da.
           Insusi conceptul de a darui specific sarbatorilor crestine importante,care se refera la a face milostenie cu semenul tau in nevoie,a fost deformat si transformat in unul comercial de a face cadouri scumpe si inutile.Colindele noastre dragi, care vorbesc despre Nasterea Mantuitorului ,au fost inlocuite cu muzica satanista de import. Astazi nu mai petrecem Craciunul in familie asa cum e datina ci mergem la restaurante scumpe si de lux.
          Am acceptat prea usor sa vindem sarbatorile crestine romanesti ,care pana la urma ne caracterizeaza pe noi ca neam,si sa cedam unor influente nefaste si necrestine.Am uitat sa ne petrecem sarbatorile in pace,liniste,smerenie si curatenie,sa fim buni si drepti,sa ne iubim si sa daruim din suflet celui in nevoie,asa cum ne cere Mantuitorul Iisus Hristos.
               Hristos se naste ! Slaviti-l!